Θοδωρής Τσούτσος

Ας ακούσουμε επιτέλους τι μας λέει ο Αστέρας!

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο www.sport-fm.gr για τον Αστέρα, τη μοναδική ομάδα της περιφέρειας που τολμά να πει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Θέλουμε το πρωτάθλημα».

Σε τέτοιες παρουσιάσεις, όπως αυτή του Αστέρα για τα φετινά εισιτήρια διαρκείας, η "είδηση" είναι σχεδόν πάντα βραχυπρόθεσμη. Μια μεταγραφή, έστω σε ποιες θέσεις θα υπάρξει ενίσχυση, άντε να αρκεστούμε σε ένα... "θα έρθουν ακόμη 2-3 παίκτες". Στον Αστέρα, όχι τον φετινό αλλά εδώ και κάποια χρόνια, η λέξη "είδηση" είναι λίγο πιο σχετική. Κυρίως, γιατί δεν συνηθίζουμε ως ποδοσφαιρική Ελλάδα να την ακολουθούμε. Για να το κάνουμε αυτή τη φορά...

Τη φετινή παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας του Αστέρα έκαναν ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ, Δημήτρης Μποροβήλος και ο διευθυντής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, Γιάννης Ντάλλας. Οι συνεχώς μειωμένες τιμές, είναι ένα θέμα. Το 5 ευρώ ανά αγώνα, λέει πολλά για την επικοινωνιακή πολιτική του συλλόγου και τη διάθεση να κάνει πραγματικότητα (που το κάνει δηλαδή, το γνωρίζουν όσοι μένουν στην Τρίπολη) αυτή την "πρώτη γενιά" οπαδών του Αστέρα.

Η ατάκα: "Κάθε μεταγραφικό αίτημα του προπονητή μας, θα ικανοποιηθεί", ή "το μεγάλο στοίχημα του Αστέρα είναι τα παιδιά από τις ακαδημίες", επίσης είναι σημαντικά θέματα. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι πιο "δυνατό" από αυτό που είπε για το ταβάνι του Αστέρα: "Στο ποδόσφαιρο, όλοι ξέρετε ποιο είναι το πιο ψηλό σκαλί. Είμαι σίγουρος ότι αν οι κ.κ. Μπάκος και Καϋμενάκης, που το μάτι τους γυαλίζει ακόμη συνεχίσουν να δείχνουν τον ίδιο ζήλο, ο Αστέρας θα το πετύχει".

Στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν υπάρχει ομάδα της περιφέρειας που να λέει δημόσια με τέτοια συνέπεια ότι ο στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν το έκανε ούτε καν η ΑΕΛ, όχι τη χρονιά που το πήρε (1988), αλλά την επόμενη, όταν μπήκε στο "μαραθώνιο" ως πρωταθλήτρια.

Δεν το κάνουν σε αρκετές περιπτώσεις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το "δεν πάμε για πρωτάθλημα" κάποτε στην ΑΕΚ είχε γίνει "μότο". Και το κάνει ο Αστέρας! Και όχι μόνο το κάνει, το λέει δηλαδή δημόσια ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ (όπως έχουν κάνει κι άλλοι στο παρελθόν), αλλά το πιστεύει. Αυτό το τελευταίο μάλιστα, δεν είναι μια απλή θεώρηση. Υπάρχουν μια σειρά από γεγονότα που επιβεβαιώνουν πως για τον Αστέρα αποτελεί στόχο.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι όταν πρωτοανέλαβαν την ομάδα οι δύο ιδιοκτήτες, σε μια μικρή αίθουσα στο "Γουέμπλεϊ" (έτσι λεγόταν τότε το ξερό και μετέπειτα ευρωπαϊκό "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης") είχαν πει για μια ομάδα που έπαιζε στην Δ' Εθνική: "Θα ανεβάσουμε την ομάδα στην Super League". Και αργότερα είπαν: "Θα την βγάλουμε στην Ευρώπη". Ποιος (από μας) και τότε ακολούθησε την "είδηση"; Κι όμως, το πέτυχαν!

Εφτασαν την ομάδα και στη μεγάλη λίγκα, την οδήγησαν και στην Ευρώπη, δύο φορές σε ομίλους, την έφτασαν μέχρι τον τελικό Κυπέλλου, τη βραδιά που εκτέθηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο περισσότερο από ποτέ. Και το πιο αισιόδοξο για το μέλλον του Αστέρα; Οτι δεν μένει στο παρελθόν. Γιατί λένε - και σωστά το λένε - ότι όποιος ασχολείται μόνο με τα παρελθόν, δεν έχει παρόν και μέλλον.

Ο σύλλογος από την Αρκαδία έχει και τα δύο. Αν θέλετε, όχι γιατί γυαλίζει το μάτι Καϋμενάκη και Μπάκου. Για πιο "πιασάρικους" λόγους, όπως τους θέλει η "πιάτσα". Διότι μπορεί την ίδια μεταγραφική περίοδο να παίρνει με μεταγραφή παίκτη και από τον Ολυμπιακό και από τον Παναθηναϊκό. Ποια άλλη ομάδα το έχει κάνει;

Αυτή τη φορά, έστω αυτή, ας ακολουθήσουμε την "είδηση" που μας δίνει ο Αστέρας. Αυτό το "θέλουμε το πρωτάθλημα" ή "την έξοδο στο Champions' League", που επίσης είπε ο Δημήτρης Μποροβήλος, "τολμώντας" μάλιστα να το κάνει μετά από μια χρονιά που ο Αστέρας δεν ήταν καν στην 5άδα. Οπως έχει αποδειχθεί, αξίζει τον κόπο να το κάνουμε!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x